2007-12-03

Full rulle

En 39-årig man i Skåne har gripits av polisen sedan han pantat tomma toalettpappersrullar försedda med kopierade streckkoder från riktiga pantburkar. Mannen lyckades tillskansa sig 16 kronor i olovliga pantpengar innan personalen i livsmedelsbutiken upptäckte honom och påkallade ordningsmakten. Mannen erkände under förhör och är nu släppt i väntan på åtal. Läs mer hos Svenska Dagbladet.

Jag undrar lite smått vad det är som driver någon till att försöka sig på den här sortens bedrägeri. Hur mycket pengar hade han räknat med att komma över? Hur mycket arbete lades ner på att kopiera upp streckkoder och klistra dem på toarullar? Var fick han rullarna ifrån. Är det inte luckrativare att helt enkelt leta reda på riktiga burkar att panta?

Vidare rapporteras i en annan artikel att en 51-årig svampplockare omringats av beväpnade hemvärnsmän och tvingats ned på knä under vapenhot. Det hela var förstås ett missförstånd - mannen hade råkat trampa in i en övning och hemvärnsmännen trodde att han var simulant. Hur som helst har nu svampplockaren en spännande historia att berätta för barnbarnen, alternativt också ett trauma för livet.

Uppdatering: Givetvis blev mannen förskräckt. Han fick till och med dödsångest.

Inga kommentarer: