2006-09-05

En halv procent!

I den senaste Temo-mätningen får Piratpartiet 0.5% . Det är motsvarande ca 27 000 röster. Jag tycker att det är ett fantastiskt bra resultat. För att förstå mig måste man tänka på några saker:

1) Opinionsinstituten ringer bara till fasta telefoner. Hur många kompisar under 30 (vår absolut största väljaregrupp är män under 30, enligt artikeln) känner du som har en fast telefon? Inte speciellt många, eller hur? Det finns därför ett statistiskt bortfall i undersökningen, som gör att våra sympatier verkar mindre än de egentligen är. Frågan är bara hur stor "mobiltelefoneffekten" egentligen är. Det är riktigt svårt att veta, men det lär visa sig den 17:e september.

2) Det finns en del belackare som säger att Piratpartiet inte har några sympatisörer förutom sina medlemmar. Vi har just nu 8724 medlemmar, men minst tre gånger så många som tänker rösta på oss, om Temo har rätt. Där sprack den dåligt undebyggda tesen!

3) Våra valsedlar går åt som smör i solsken under förtidsröstningen både i Stockholm och Göteborg. Det är visserligen också våra starkaste fästen, men det är ändå en indikation på att det faktiskt finns en hel del folk som röstar på oss. Och visst går det åt valsedlar även i Linköping. I min vallokal i Skäggetorp har jag sett att högen har minskat, trots att någon hade försökt flytta den till ett ofördelaktigt hörn av bordet.

Det här går tamejfan vägen.

Inga kommentarer: